brusszel


Erről tárgyalt Colleen Bell és Varga Mihály

Figyelő Online
2015.03.20  16:36   
mail
nyomtatás
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Colleen Bellt, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét.
Colleen Bell március 20-án látogatott el a Nemzetgazdasági Minisztériumba, ahol Varga Mihály, a tárca vezetője fogadta. A szívélyes hangú megbeszélésen elsősorban a két ország gazdasági kapcsolatait tekintették át, különös tekintettel a jövőbeli együttműködés lehetőségeire. A találkozón mindkét fél kiemelt fontosságúnak nevezte a kölcsönösségen és bizalmon alapuló viszony megerősítését.
Varga Mihály utalt rá, hogy az Európán kívüli országok sorában a magyarországi export tekintetében az USA az első, importunkat tekintve a második helyen áll. 2014-ben a kétoldalú áruforgalom közel 6 milliárd forintot ért el - 10,5 százalékkal haladva meg az előző évi mértéket. A gazdasági tárca vezetője kiemelte: az ötven legnagyobb amerikai multinacionális vállalatból negyven működik hazánkban.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.