brusszel


Oroszország megfenyegette Szerbiát

Figyelő Online
2015.03.25  11:23   
mail
nyomtatás
Oroszország megfenyegette Szerbiát: a lengyel alma állítólagos reexportja miatt tilalmat vezet be a szerbiai gyümölcs - és a zöldség importjára.
Az orosz állat - és növény-egészségügyi szolgálat, a Rossielkhoznadzor a múlt héten jelentette be, hogy 2014 közepe óta a szerbiai almaimport nagy mértékű növekedését figyelték meg.

„Gyanúnk szerint re-exporttal állunk szemben" - idézte hétfőn a RIA-Novosti orosz hírügynökség a Rossielkhoznadzor szóvivőjét, Yulia Trofimovát.

„Az almák minden valószínűség szerint Lengyelországból származnak" - tette hozzá, bár elismerte, hogy egyelőre nem sikerült teljes bizonyossággal meggyőződni a gyümölcs eredetéről.

Amennyiben Szerbia 10 napon belül nem áll elő megfelelő magyarázattal, Oroszország megtiltja a termék importját.

Oroszország 2014 augusztus 7 - én betiltotta az Egyesült Államokból, az Európai Unióból, Kanadából és Norvégiából származó élelmiszerek importját.

Tekintettel arra, hogy bizonyos termékeket harmadik országokon keresztül irányítottak tovább, Moszkva azóta betiltotta az Ukrajnából érkező gyümölcs - és zöldségimportot, a Moldovából származó húst és gyümölcsöt, a Montenegróból behozott húst, valamint az Albániából szállított gyümölcsöt - és zöldséget.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.