brusszel


Iszonyatos látvány fogadta a mentőket

Figyelő Online
2015.03.25  09:59   
mail
nyomtatás
Szörnyű látványt nyújt a Barcelonából Düsseldorfba tartó Germanwings-járat szerencsétlenségének helyszíne - mondta a német külügyminiszter kedden, miután tájékozódott a balesetről.
Frank-Walter Steinmeier a tárca Berlinben kiadott közleménye szerint a helyszínen tárgyalt a francia hatóságok képviselőivel és megtekintette a külvilágtól elzárt hegyvidéki területet, ahol szétszóródva fekszenek a lezuhant utasszállító roncsai.

A miniszter azt mondta: a térség "borzalmas képet mutat", az áldozatok hozzátartozóinak gyásza pedig "mérhetetlen". A francia hatóságok munkája "példamutató", amiért a német kormány köszönettel tartozik nekik - tette hozzá.

További képekért kattintson a fotóra!

Frank-Walter Steinmeier mellett a német közlekedési miniszter, Alexander Dobrindt is a katasztrófa térségébe utazott kedden, és a repülőgép-szerencsétlenség körülményeinek feltárásán német szakértők is dolgoznak.

Szerdán Angela Merkel kancellár is felkeresi a baleset helyszínét.

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat fedélzetén 150 ember - 144 utas és 6 fős személyzet - tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt eltűnt Franciaország déli részén az Alpok felett. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs túlélője.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.