brusszel


Megugrott a kőolaj ára

Figyelő Online
2015.03.26  10:07   
mail
nyomtatás
Csütörtök reggel megugrott a kőolaj ára a nemzetközi piacokon, a WTI olaj és a Brent olaj hordónkénti ára is közel 3 dollárral drágult.
Az olaj ára azért kezdett emelkedni, mert Szaúd-Arábia és öbölbeli szövetségesei hadműveletet indítottak Jemen területén a síita húszi lázadók ellen. A hadműveletek egyelőre nem érintik a globális olajellátást, de az árupiaci kereskedők így is aggódnak.

A kereskedők egy része attól tart, hogy a harcok elhúzódhatnak, vagy súlyosbodhatnak, és a jemeni események a régió más országaiban is tovább növelik a feszültségeket.

Csütörtök fél tízkor a Brent olaj hordónkénti ára 59,39 dollár volt 2,93 dolláros, 5,19 százalékos napi emelkedés után. A WTI olaj hordónkénti ára 52,07 dollárra nőtt, 2,88 dollárral, azaz 5,85 százalékkal drágult.

A harcok miatti bizonytalanság az árupiaci mellett a részvénypiacon is megmutatkozott. Az egyiptomi tőzsdeindex 2,21 százalékkal csökkent, a szaúdi 4,1 százalékkal esett.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.