brusszel


Jobban megy a román cégeknek

Figyelő Online
2015.04.01  14:11   
mail
nyomtatás
Romániában közel tízszer annyi új vállalkozás indult 2015 első két hónapjában, mint ahány fizetésképtelenné vált.
A fizetésképtelen vállalkozások száma román cégnyilvántartás, az ONRC adatai szerint 1,895 volt, 56 százalékkal kevesebb, mint az előző év első két hónapjában.

A legtöbb, 411 fizetésképtelen vállalkozás Bukarestben működött, éves alapon 47 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

A második legtöbb, 104 ilyen cég Iasi megyében található, ahol a csökkenés 27 százalékos. Bihor és Constanta megyékben 98 - 98 fizetésképtelenség fordult elő.

Ugyanebben az időszakban 18,358 új gazdasági társaságot és egyéni vállalkozót vettek nyilvántartásba. Ez a szám 0,16 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

A legtöbb új vállalkozás, 3,157 Bukarestben indult el. Kolozsváron 966, Ifovban pedig 751 új üzletet alapítottak.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.