brusszel


Imádják a bolgár borokat a lengyelek

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.04.01  11:40   frissítve: 2015.04.01 11:28
mail
nyomtatás
Piaci információk szerint a lengyelek 2014 - ben 15 millió liter bolgár bort vásároltak. Bulgária ezzel a mennyiséggel első a lengyel piacon, megelőzve Franciaországot és az Egyesült Államokat.
A bolgár borok forgalma a tavalyi évben 10 százalékkal növekedett. Ugyanebben az időszakban a lengyelek 9 millió liter francia és 8 millió liter amerikai bort vásároltak.

Az eladási lista további helyein Spanyolország és Portugália áll, mindketten 7 millió literrel, majd Olaszország következik 5 millióval.

A bolgár borok viszonylagosan olcsó ára azonban azt eredményezte, hogy az eladások értékét tekintve Bulgária a harmadik az Egyesült Államok és Franciaország mögött, alig elmaradva a 190 millió zloty forgalomtól.

A lengyel borpiacon még áll a harc a bortermelők között; a borfogyasztás tekintetében a lengyelek nem tartoznak az európai élmezőnyhöz. A KPMG tanácsadó cég szerint az átlagos lengyel fogyasztó évente csak 5,5 liter bort iszik meg, kevesebbet, mint a franciák, az olaszok, illetve a szomszédok, a csehek és a szlovákok.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.