brusszel


Duális képzés? Menő!

Figyelő Online
2015.04.01  12:37   
mail
nyomtatás
A hallgatói jelentkezések részben már lezárultak és az eddigi adatok alapján több egyetemen többszörös a túljelentkezés a meghirdetett duális képzésre; a Kecskeméti Főiskolán 67 helyre 800 hallgató, Szombathelyen pedig a rendelkezésre álló 50 helyre 240 jelentkező jutott - számolt be a duális képzés tapasztalatairól a felsőoktatásért felelős államtitkár szerdán.
Palkovics László a "Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről" című rendezvénysorozat budapesti negyedik állomásán elmondta, míg a hallgatók száma a műszaki területen enyhén csökkent, a közgazdasági szakterületen pedig szinten maradt, azokon a szakokon, ahol duális szakképzést hirdettek meg, 7 százalékkal növekedett a létszám. Hozzátette: jelenleg öt speciális - műszaki, agrár, gazdaságtudományi, informatikai, természettudományi - szakterülete van a duális képzésnek, ugyanakkor megjelenhet hamarosan például a szociális szakemberképzés, mivel a vállalatok mellett intézményektől is érkezett erre kezdeményezés.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.