brusszel


Márciusban bővült a BÉT forgalma

Figyelő Online
2015.04.01  14:37   
mail
nyomtatás
Bővült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma márciusban, a részvények 11,1 milliárd forintos napi átlagforgalma 17,4 százalékkal haladta meg az előző havi értéket - közölte a BÉT szerdán.
A részvények havi adásvétele 243 milliárd forintot tett ki, míg a teljes azonnali piaci forgalom meghaladta a 251 milliárd forintot. Az előző hónapban, februárban 40 százalékkal nőtt a részvényforgalom a januárihoz képest.

Az év első három hónapjában 564 milliárd forint értékben kereskedtek a részvényekkel, ez 7,4 százalékkal marad el a tavalyi év azonos időszakának forgalmától.

A származékos piacon is nőtt a forgalom, összesen 929 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, az üzletek árfolyamértéke meghaladta a 290 milliárd forintot, ami 64 százalékos növekedés februárhoz képest.

A tőzsdei kereskedőcégek részvénypiaci forgalmi rangsorát az előző hónaphoz hasonlóan márciusban is a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, 121,2 milliárd forintos adásvétellel az ügyletek összértékének 24,9 százalékát bonyolította.

A második és harmadik helyen csere történt: második helyen a WOOD & Company végzett 17,2 százalékos részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 12,9 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities és az OTP Bank Nyrt. került, 12 és 5,5 százalékos piaci részesedéssel.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: PénzügyBÉT

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.