brusszel


"Tisztes" ipari növekedés Közép-Európában

Figyelő Online
2015.04.01  15:50   
mail
nyomtatás
Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép-európai EU-gazdaságok feldolgozóipari teljesítményének "tisztes ütemben" folytatódó élénkülését mutatják a szerdán ismertetett márciusi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek (BMI), jóllehet a szélesebb értelemben vett európai felzárkózó térség összteljesítményét rontja az orosz és a török adatok gyengülése.
Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai közölték, hogy a cég által a magyar, a cseh, a lengyel, az orosz és a török iparra kiszámított, súlyozott BMI-átlag a múlt hónapban 50,1-re, kilenc havi mélypontra süllyedt az e térségre februárban kalkulált 51,3-ról.

A ház által a magyar, a cseh és a lengyel feldolgozószektorra külön kimutatott, súlyozott átlagolással számolt aktivitási mérőszám ugyanakkor 55,2 volt, azonos az egy hónappal korábbival.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.