brusszel


Berlusconi kínaiaknak adja el a Milant?

Figyelő Online
2015.04.03  12:14   
mail
nyomtatás
Az AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi egy olyan csoportnak adhatja el a klubot, amelynek közvetlen kapcsolatai vannak a kínai kormánnyal. Az üzlet révén mindkét milánói nagycsapat ázsiai tulajdonba kerülhet, jelentették olaszországi hírforrások csütörtökön.
Miközben a klub nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy tartani tudja a lépést riválisaival a Serie A - ban, a hétszeres BL-győztes AC Milan esetleges eladása körüli találgatások az elmúlt évben felerősödtek. 

A Filippo Inzaghi irányításával játszó Milan jelenleg az olasz első liga nyolcadik helyén szerénykedik, 14 ponttal lemaradva a harmadik, még Bajnokok Ligája részvételt jelentő helyezéstől és 29 ponttal a vezető Juventustól.

A Serie A tartós válsága közepette Berlusconi nem mozgósított forrásokat sztárjátékosok vásárlására. A találgatások ehelyett egyre inkább arról szólnak, hogy le akarja venni a kezét a klubról.

A legutóbbi jelentések Berlusconinak azt a mondatát idézik, amely szerint „a klub 75 százalékának a kínaiak részére történő eladása megköttetett". Az erről szóló megjegyzést, az Askanews hírügynökség szerint, Berlusconi egy kedd éjszakai, magánjellegű eseményen ejtette el.

Több más hírforrás mellett a Gazzetta dello Sport írt az ügyről, hozzátéve, hogy a 75 százalék üzleti értéke 1 és 1,5 milliárd euró között lehet.

Hírek szerint a Milan a legnépszerűbb klubok egyike Kínában és a vételi megkeresés, a Gazzetta szerint, egyenesen a kínai kormánytól érkezett. A testület azt szeretné, hogy a sportra irányuló figyelem az ázsiai országban megnőne.

A riport hozzáteszi, hogy Berlusconi feltételként fogalmazta meg, hogy Barbara leánya, aki jelenleg Adriano Gallianival együtt a klub társ - vezérigazgatója, bármilyen jövőbeni változás esetén is maradhasson a klub vezetésében.

Berlusconi a jelentések szerint a közeli napokban Arcoreban találkozik egy kínai delegációval. Nem ez lenne az első alkalom, amikor az olasz médiacézár és kétszeres korábbi miniszterelnök lehetséges vásárlókat fogad.

A múlt hónapban arról lehetett olvasni, hogy Berlusconi egy előzetes megállapodást írt alá arról: május végén a klub 30 százalékát eladja egy thai üzletembernek, Bee Taechaubolnak, 250 millió eurós vételárért.

Februárban lehetséges vevőként bukkant fel a kínai milliárdos, Wang Jianlin, aki nemrég 1,05 milliárd euróért megvásárolta a befolyásos svájci sportmarketing óriást, az Infrontot, és 20 százalékos üzletrészt vett a spanyol bajnoki címet védő labdarúgó - csapatban, az Atletico Madridban.

Berlusconi cége, a Fininvest, következetesen tagadta, hogy eladásra kínálnák a klub többségi tulajdonjogát. A társaság a legutóbbi hírekkel kapcsolatban még nem nyilatkozott.

Amennyiben az üzlet megvalósul, a Milan lesz a második Serie A klub, amelyet ázsiai befektetőnek adnak el. Az Inter Milan 70 százalékos tulajdoni részesedését az indonéz mágnás, Eric Thohir 2013 novemberében vette meg.


Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: BerlusconiMilan

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.