brusszel


Kezdődik a hevesi óriásberuházás

Figyelő Online - Váczi István
2015.04.05  14:00   frissítve: 2015.04.02 21:49
mail
nyomtatás
Április 10-én lesz az Apollo Tyres 143 milliárd forintos gyöngyöshalászi abroncsgyártó üzemének alapkőletétele. A munkások felvétele már zajlik, a gyártás két év múlva indulhat az üzemben.
Az Apollo Tyres tulajdonában lévő Vredestein központja s gyára Hollandia keleti részén, a német határhoz közeli Enschedében található. Itt már annyira számolnak a leendő gyöngyöshalászi egységgel, hogy a gyárkapu oszlopain az indiai és a holland mellett a magyar zászlót is lengeti a szél.

A munkások egy részét valószínűleg itt tanítják be. A vállalat nemrég közölte, hogy mintegy 100 magyar középiskolai végzős technikussal kötött szerződést. A tavaszi félévre szóló tanulmányi támogatást állományba vétel, majd másfél hónap elméleti képzés követi, ez után pedig a hollandiai vagy indiai üzemekben készülnek fel a technológia telepítésére s a gyártásra.

Modern gépek

Az Enschedébe kerülők eleinte a Csillagok háborúja valamelyik robotokkal teli epizódjában érezhetik magukat, különösen, ha majd a teljesen automata vezérlésű, sci-fi hangokat hallató targoncákat kerülgetik.

Az enschedei gyár egyébként még korszerűtlennek is számít a leendő gyöngyöshalászihoz képest, hiszen közel 70 éve termel, csak a nyári leállások idején korszerűsítik. A magyarországit viszont a legmodernebb gépekkel szerelik fel.

A témáról, egyebek mellett az Apollo tulajdonosairól és a hazai beruházás állami támogatásáról részletesen olvashat a Figyelő hetilap április 2-i, idei 14. lapszámában.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200