brusszel


Soha ne kérj bocsánatot!

Figyelő Online
2015.04.03  12:49   
mail
nyomtatás
A CSR - vállalati társadalmi felelősségvállalás - az egyik leginkább félreértett, félremagyarázott és túlmisztifikált menedzsment-szakterület. Gyakran összekeverik az adományozással vagy akár a szponzorációval is. Pedig a CSR valójában nem túl bonyolult dolog, csak némi empátia és józan paraszti ész kell hozzá.
Ahhoz, hogy megértsük a lényegét, egyet vissza kell lépnünk, hogy tisztázzunk egy másik fogalmat: a fenntarthatóságot. A fenntarthatóság azt jelenti, hogy ma úgy élünk, hogy a jövő generációinak is legyen hol élnie, legyen tiszta vize, levegője, élhető környezete. Sajnos ma az emberiség nem él fenntartható módon, azaz több földet „használunk fel", mint amennyi jár nekünk, és feléljük ükunokáink tartalékait is.

A fenntarthatóságnak több szin...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/6 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: CSRadomány

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



A vadászat varázslatos világa

Felhasználta John Maynard Keynes közgazdász válságkezelő receptjét 2008-ban a péti Nitrogénművek Zrt. többségi tulajdonosa.

Adj helyet magad mellett

Nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a sérültek és az épek összekötése a célja a fogyatékkal élőket támogató új vállalkozásoknak.

Zsolnai György: Jótét lélek

Az árverés bő fél óra alatt lezajlott: néhány tucat grafika, három festmény, néhány art deco bútor és pár ősnyomtatvány is gazdát cserélt.

Híresek, gazdagok és jószívűek

Az adományozás nem feltétlenül pénzkérdés.

top200