brusszel


Szerbia és Szlovákia erősíteni akarja a gazdasági együttműködést

Figyelő Online
2015.04.04  13:28   
mail
nyomtatás
Pozsony - A szlovák pénzügyminiszter, Peter Kazimir kijelentette: arra számít, hogy Szerbia csatlakozási folyamata az Európai Unióhoz erősíteni fogja a szerb üzleti jelenlétet Szlovákiában.
„Szélesítenünk kell a gazdasági együttműködést, mert az kihat mindkét ország életszínvonalára" - mondta Kazimir csütörtökön egy Szerb - Szlovák Üzleti Fórumon Pozsonyban, jelentette a TASR hírügynökség.

Rámutatva a Szlovákia és Szerbia közötti történelmi kapcsolatokra, a két nyelv rokonságára, valamint a szlovák kisebbség jelenlétére Szerbiában, különösképpen a vojvodinai autonóm régióban, Kazimir hozzátette: „mindez természetes hidat képez országaink között."

A Szerb Köztársaság nemzeti reform - folyamata és Szerbia európai értékek szerinti, uniós integrációja tovább erősíti az országaink közötti kölcsönös közeledést" - mondta.

A fórumon, amelyet a szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic és a szlovák kül - és európai ügyekért felelős miniszter, Miroslav Lajcak nyitott meg, mintegy 60 szlovák és 21 szerb gazdasági társaság képviselői jelentek meg.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.