brusszel


Egyre feszültebb a viszony az oroszok és a lengyelek között

Figyelő Online
2015.04.06  13:02   
mail
nyomtatás
Lengyelország hat megfigyelő torony megépítésével erősíti a területe és az orosz fennhatóság alatt álló kaliningrádi térség között húzódó, 200 km - es szárazföldi határvonalat.
A tornyok - amelyek magassága 35 és 50 méter közötti - a helyi határellenőrző - állomásokra, a nap 24 órájában továbbított képekkel segítik a határőrök felügyeleti munkáját.

„Jelenleg zajlik a tornyok technikai berendezéseinek ellenőrzési szakasza" mondta a PAP hírügynökségnek Warmia-Masurian határőrség képviselője, Mirosława Aleksandrowicz, és hozzátette: „terveink szerint ez év júniusra valamennyi rendszerünk teljesen működőképes lesz".

A beruházás összköltsége több, mint 14 millió zloty, amelynek 75 százalékát az EU Külső Határok Alapja fedezi.

A lengyel - orosz határ egyben az Európai Unió külső határa is. Az orosz fennhatóság alatt álló kaliningradi térségbe négy határátkelő vezet, Gronowo, Grzechotki, Bezledy és Gołdap településeken.

A PAP jelentése szerint az elmúlt évben 3,2 millió lengyel és 3,3 millió orosz vette igénybe a határátkelőket, több, mint a 2013 - as év 2,9, illetve 3,2 milliós forgalma.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.