brusszel


Romániában több férfi vásárol online, mint nő

Figyelő Online
2015.04.07  12:19   
mail
nyomtatás
Az online vásárlók és a vásárolt cikkek köre a három szomszédos országban jól érzékehetően eltér egymástól.
Az interneten román vásárlóinak többsége férfi (66 százalék) és csak 34 százalék a nő.

Más országok hasonló adatai szerint Bulgáriában az online vásárlók 58 százaléka nő és 42 százalék férfi. A magyar statisztika 51 - 49 százalékos arányt mutat a nők javára.

A román online - vásárlók egy Compari.ro tanulmány szerint hat csoportba sorolhatóak. A legtöbben (29 százalék) a szakértők közé tartoznak. Őket az árkedvezményekre vadászók (18 százalék) követik, majd azok, akik csak ellenőrzés céljából (16 százalék) keresik fel a világhálót. A kezdők csoportjába 13 százalék sorolható, a kalandvágyók pedig 12 százalékot tesznek ki.

A románok elsősorban elektronikai cikkeket - számítógép - alkatrészeket, mobil telefonokat vagy tableteket vásárolnak.

A bolgárok majdnem azonos arányban vesznek elektronikai termékeket és ruházatot, míg a magyarok inkább könyveket és ruházati cikkeket rendelnek meg.



mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.