brusszel


Harmadával növelnék az öntözött területek nagyságát

Figyelő Online
2015.04.08  13:09   
mail
nyomtatás
A gazdák a mostani mintegy 130 ezer hektárral szemben több mint 330 ezer hektáron öntöznének, ha lenne rá lehetőségük - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgatója szerdán az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának ülésén.
Somlyódy Balázs azt követően számolt be az eredményekről, hogy március végén befejeződött a mezőgazdasági célú öntözési igények felmérése, amelyet a Földművelésügyi Minisztériummal (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), valamint az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) közösen végzett el az OVF.

A vizsgálat ideje alatt 5763 vízigényt regisztráltak az e célra létrehozott webes felületen; az igényelt víz mennyisége elérte a 414,8 millió köbmétert, az újonnan öntözni kívánt terület nagysága pedig mintegy 230 ezer hektárra rúgott - mondta a főigazgató.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.