brusszel


Gazdálkodó Sándorok, vállalkozó Szilviák

Figyelő Online - Kovács Ágnes Lilla
2015.04.09  07:54   
mail
nyomtatás
Mennyi pénzből jönnek ki havonta a magyar családok? Hogyan alakultak a társadalmi egyenlőtlenségek? Erősödött-e a romák identitása? Mindez kiderül a Tárki friss, elsőként lapunkban bemutatott Háztartás Monitor kutatásából. A kétévente publikált vizsgálatból arra is választ kapunk, hogy mi köze idehaza a magasságnak a boldogsághoz, és miképpen függ össze a keresztnév a karrieresélyekkel.
A Tárki 1992 óta rendszeresen kutatja a lakosság jövedelmi s kiadási szerkezetének alakulását. A személyes kérdezésen alapuló adatfelvétel során tavaly októberben mintegy 2000 háztartásról gyűjtöttek információt. Az eredmények alapján a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy „a nagy volumenű kormányzati lépések visszaköszönnek az adatokban. (...) A 2010-es kormányváltást követő 2012-es adatfelvételünkben a pénzügyi és gazdasági válság ha...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/15 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.