brusszel


Ultimátum a román kormánynak?

Figyelő Online
2015.04.09  10:27   
mail
nyomtatás
A Renault és a Dacia akkor gyárthat új típusokat Romániában, ha 2020 - ig jelentősen fejlesztik az ország autópálya - hálózatát.
A következő években a Dacia - Renault autógyár nem akarja gyökeresen megváltoztatni a romániai gyárában, Mioveniben folytatott tevékenységet.

Amennyiben azonban az ország autópálya - hálózata 2020 - ig nem javul, a társaság "nem fog visszariadni alapvetően fontos lépések megtételétől", mondta Nicolas Maure, az Automobile Dacia elnök - vezérigazgatója.

„Nem akarunk embertelenek lenni és erőteljesen csökkenteni alkalmazottaink számát, mint ahogyan azt a Ford teszi. Szeretnénk munkát adni addig, amíg lehet" - idézte a helyi Hotnews.ro hírügynökség az elnök - vezérigazgatót.

A Dacia idén 330,000 és 340,000 járművet bocsát ki a Mioveni gyárból, körülbelül annyit, mint a tavalyi évben. Maure elmondta, hogy az Entry sorozat mellett tárgyalások folynak újabb Renault modellek gyártásáról. A társaság 2020 - ig hozza meg döntését.

A Dacia és a Renault jelenleg mérlegeli, hogy a 2018 - 2019 - es években elindítsa - e újabb személyautó - típusok gyártását a Mioveni üzemben. A döntés attól függ, 2020 - ig megépül - e a Pitesti és Sibiu közötti autópálya.


mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.