brusszel


Terrorista támadástól tartanak a lengyelek

Figyelő Online
2015.04.09  10:15   
mail
nyomtatás
A lengyelek 56 százaléka azt hiszi, hogy valós fenyegetés egy Lengyelország elleni terrorista támadás. A megkérdezettek 55 százaléka arról is meg van győződve, hogy a lengyel hatóságok nincsenek megfelelően felkészülve a terroristák akcióinak megakadályozására.
A CBOS közvélemény - kutatói által készített felmérés szerint azokak a lengyeleknek a száma, akik aggódnak egy terrorista támadás lehetősége miatt, 2013 óta 13 százalékkal, 2010 óta pedig 24 százalékkal emelkedett.

A terrorista támadástól tartó lengyelek számának növekedése egybecseng azok számának csökkenésével, akik azt hiszik, hogy túlbecsülik a terrorista fenyegetettség veszélyét (számuk 28 - ról 22 százalékra csökkent), vagy hogy a terrorista cselekmények egyáltalán nem jelentenek fenyegetést Lengyelországra (számuk 24 - ről 14 százalékra csökkent.)

Ugyanakkor a kutatás kiderítette, hogy a lengyelek túlnyomó többsége - 86 százalék - egyetértene azzal, hogy a lengyel határátkelő - helyeken fokozzák a biztonsági ellenőrzést. Jelentős többség, 59 százalék támogatná a bevándorlási törvény szigorítását is.

A felmérést március 5 és 11 között végzeték 1,062 reprezentatív módon kiválasztott felnőtt bevonásával, akiket a CAPI módszertan alkalmazásával kérdeztek ki.

 

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200