brusszel


A start-up-okra költ Románia

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.04.11  13:14   
mail
nyomtatás
A román kormány jelentős EU-források felhasználásával támogatja a képzést, a mobilitást és a fiatalok felvételét. Komoly támogatást kaphatnak a start-up vállalkozások.
A román kormány „Garancia az ifjúságért" elnevezésű új programja 441,000 fiatal számára nyújt segítséget a munkába álláshoz.

A program európai alapokból 343 millió, a román államtól pedig 127 millió euró támogatást kap, idézte a helyi Agerpres.ro hírügynökség Rovana Plumb munkaügyi minisztert.

A programnak három szintje van: gyakornok-képzési, munkaerő mobilitási és a munkáltatók részére biztosított támogatás.

Azok a munkáltatók például, akik 16-24 év közötti fiatalokat vesznek fel, minden alkalmazott után havi 200 euró és 500 lej (113 euró) támogatást kapnak. A támogatás egy éven keresztül jár. A program részét képezi egy, a pályakezdő vállalkozók számára hozzáférhető fejlesztési alap, amelyből személyenként legfeljebb 30,000 euró biztosítható.
Kapcsolódó cikkek
Romania Insider
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Megújul a Figyelő

Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Bíróság elé állíthatják Netanjahu feleségét

A rendőrség Sara Netanjahunak, az izraeli miniszterelnök feleségének a bíróság elé állítását javasolja

top200