brusszel


Magyar foci: Eddig csak nyakig ért, most már hullámzik is...

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.04.09  11:46   
mail
nyomtatás
A pénzügyi szektorhoz köthető botrányokkal a magyar foci körül is elfogyni látszik a levegő.
Egy szűk hónapon belül a harmadik nb1-es labdarúgócsapat kerülhet komoly bajba a tulajdonos pénzügyi gondjai következtében. Azt követően, hogy március közepén a Győr csapata a Quaestor összeomlása miatt csődvédelmet kért, majd nem sokkal később a pécsi csapatot kézben tartó Matyi Dezső cégbirodalma is megroppant, ezúttal a Lombard Pápa szurkolói aggódhatnak.

Bíró Péter, a pápai focicsapatot is magáénak tudó Lombard Kft. tulajdonosa ugyanis tegnap önfeljelentést tett rendőrségen. A napi.hu cikke szerint a cégcsoport Kézizálog Zrt. nevű vállalatánál indult nyomozás csalás gyanúja miatt. A kár akár 4 milliárd forint is lehet.



Az érintett vállalatnak ugyan nincs közvetlen kapcsolata a pápai futballcsapatot működtető Új Lombard Kft-vel, a két cégnek azonban ugyanaz a tulajdonosa: méghozzá a Lombard Kft. Utóbbi ellen ugyan hivatalosan valószínűleg még nem folyik semmilyen eljárás, nem lenne meglepő, ha a botrány elérné ezt a társaságot is. Különösen úgy, hogy az elmúlt hetekben a Lombard Kft-vel szemben is több végrehajtás is indult.

A Figyelő múlt heti számában részletesen foglalkozott a pécsi helyzettel. Már akkor is jeleztük, hogy az elmúlt hetek, hónapok eseményei felvetnek néhány érdekes kérdést a hazai labdarúgással kapcsolatban, és a kialakult helyzetben felmerül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felelőssége is. Szakértők ugyanis már évek óta mondogatják, hogy ha az MLSZ szigorúan venné saját- pénzügyi helyzetre vonatkozó - szabályait legfeljebb 2-3 csapatnak adhatná meg az induláshoz szükséges licencet, a többieket vissza kellene sorolni néhány osztállyal.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200