brusszel


Már tavasszal tudjuk, hová megyünk nyaralni

Figyelő Online
2015.04.10  09:37   
mail
nyomtatás
Egyre korábban foglalják le a magyarok a nyári üdülést, népszerűek az előfoglalási kedvezmények, miközben a last minute kínálat csökken - számol be pénteki cikkében a Napi Gazdaság.
A korábbi évekhez képest 51 százalékkal magasabb a nyári szálláshelyek foglaltsága a szallas.hu adatai szerint, ez a teljes nyári forgalom 13-14 százalékát jelenti - mondta a Napi Gazdaságnak Dorcsinecz József, a portál ügyvezetője.

A last minute, azaz az érkezés előtt legfeljebb három nappal foglaló vendégek aránya tavaly 15-18 százalék között volt - tette hozzá. Előfoglalási szezonnak a januártól március végéig tartó időszak számít.

Az emberek átlagosan négy éjszakára foglalnak, ez azt jelenti, hogy sok a 2-3 éjszakás, de az egész hetes nyaralás is, az előfoglalások átlagára pedig 75 ezer forint. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja elmondta: a nyári szezon legkedveltebb célpontja Görögország, Törökország, Egyiptom és Horvátország.

Az utóbbi években egyre tudatosabban foglalnak nyári utazást a magyarok; nagyobb hangsúlyt kaptak az előfoglalások, szemben a last minute utakkal. Az utazásszervezők - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - egyre óvatosabban kötnek le charterjáratokat és garanciális szálláshelyeket, és nagy hangsúlyt fektetnek az előfoglalási kedvezményekre.

Több utazásszervező idén például a forint árfolyamának ingadozása miatt árfolyamgaranciát adott előfoglalási kedvezményként - tette hozzá. Ezért, az utóbbi két évhez hasonlóan, az idei főszezonban is jóval kevesebb last minute ajánlat várható.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.