brusszel


Orbán: 4-5 év múlva teljesen más világ lesz

Figyelő Online
2015.04.10  12:50   
mail
nyomtatás
Az Apollo Tyres olyan országba fektet be, ahol a gazdasági növekedés Európában a legjobbak között van, ahol célkitűzés a munkanélküliség 3 százalékos szintre való visszaszorítása - mondta Orbán Viktor az indiai vállalat Gyöngyöshalászon, mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épülő gumigyárának alapköletételén pénteken.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: ha a magyarok megértik ennek a gyárnak a rendszerét, a jövőből is megértenek valamit. "Nem kell 4-5 évnél több, és a világ körülöttünk teljesen meg fog változni. Ha bármely nemzet versenyképes szeretne maradni, akkor részesévé kell válnia a modern technológiáknak" - mondta.

Felidézte: Magyarország több mint negyven évig sínylődött a kommunista rendszer alatt, elzárva a fejlett technológiai világtól. Ezt a fejlett technológiai szemléletet befektetők nélkül lehetetlen visszaszerezni.

"Húsz évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy eljön az a pillanat, amikor nem európaiak ruháznak be Indiában, hanem indiaiak ruháznak be Európa szívében"

- mondta. Orbán Viktor szerint mindez azt mutatja, hogy van lehetőség kontinensek, országok, vállalatok és családok számára, hogy olyan sikeressé váljanak, amely révén a korábban sokkal fejlettebb Nyugaton is komoly gazdasági befolyást, elismertséget, tekintélyt szerezzenek.

"Ez nekünk magyaroknak rendkívül fontos, bíztató jel, mert mi is hátrányból indulunk" - tette hozzá.Olyan összefogást sikerült létrehozni, amelynek eredményeképpen még egy távoli országban is felfigyelnek ránk, és úgy gondolják, érdemes bizalmat szavazni Magyarország jövőjének - mutatott rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitért arra is, a mai magyar oktatási rendszer nem garantálja a gyerekek számára, hogy a világ legjobbjaival versenyképes tudást szerezzenek, és Magyarországot magasabbra emeljék a munkájuk, teljesítményük révén. Ezért fontos az oktatás modernizálása.

"Nyilvánvalóan gyenge a kapcsolat a tényleges gazdasági világ követelményei és az iskolai képzés között"

- közölte.

Az Apollo Tyres nemcsak megépíti gyárát Gyöngyöshalászon, hanem a beruházáshoz kapcsolódva létrehozza azt az oktatást is, amely garantáltan felhasználható, minőségi, világszínvonalú tudást biztosít a gyerekeknek.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az a 975 ember, aki majd az Apollo Tyres gumigyárában fog dolgozni, sehol másol, vagy csak rosszabb helyen tudta volna megkeresni a családja fenntartásához szükséges jövedelmét. Ez a fejlesztés nem csupán egy üzleti lehetőség, hanem a térség legnagyobb beruházása, közös siker esetén pedig ajtókat nyithat a világra, és újabb befektetőket vonzhat ide - mondta.

Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy ma India a világ negyedik legnagyobb gazdasága, és a leggyorsabban fejlődő piacok között található, feltörekvő informatikai hatalom. Felidézte, az indiai beruházások több mint nyolcezer ember foglalkoztatását teszik lehetővé Magyarországon.

A gyöngyöshalászi az első Indián kívüli zöldmezős beruházása az Apollo Tyres-nek. "Célunk egy modell-értékű gyártókapacitás létrehozása, ez lesz a legmodernebb gyára a társaságnak" - húzta alá. Onkar S. Kanwar elmondta: a gumiabroncsgyár révén nem csak közvetlenül jönnek létre új munkahelyek, de közvetett módon is bővül a foglalkoztatottság. Arról is beszélt, hogy a társaság számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, több ehhez kapcsolódó, egészségügyi, a környezet védelmét szolgáló programot terveznek.



Neeraj Kanwar, a társaság alelnöke azt mondta, cégük elkötelezett dolgozóik életminőségének javítása iránt, gyáruk pedig hozzájárul a régió fejlődéséhez. A felelős növekedés csak környezeti tudatossággal és társadalmi fenntarthatósággal érhető el - mondta. "Az Apollo Tyres világában a gyöngyöshalászi gyár lesz a Kékestető" - jegyezte meg. Kijelentette: 18 hónap múlva legördülnek az első gumiabroncsok a szalagokról.

2017-től indul a termelés
A nemzetközi abroncsgyártó első európai zöldmezős létesítményében 2017 elején indul el a termelés, a gyárban Apollo és Vredestein márkájú abroncsok készülnek majd az európai piac számára.

Az alapkövet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Onkar S. Kanwar és Orbán Viktor miniszterelnök helyezték el Gyöngyöshalászon, az eseményen jelen volt Neeraj Kanwar, a cég alelnöke és igazgatója, Dr. Szabó László külügyi államtitkár, miniszterhelyettes, Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, Pásztor János, Gyöngyöshalász polgármestere, Dr. Pajtók Gábor, megyei kormánymegbízott és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd elnök igazgatója az ünnepélyes alapkőletételen elmondta: „Mérföldkőhöz érkeztünk az Apollo Tyres-nél, pár éve még nem voltunk jelen Európában, ma pedig már a második gyártóegységünk építése veszi kezdetét. A magyar termelés indításával tovább tudjuk növelni az európai piacra irányuló fókuszunkat."

Az Apollo Tyres első európai zöldmezős beruházását indította el ma Gyöngyöshalászon, az alapkő letételével ugyanis megkezdődött a több száz munkahelyet biztosító abroncsgyár építése. Az eseményen a cég vezetői elmondták, stratégiájuk fontos része a magyarországi építkezés, hiszen az itteni termelés indulásával az egész kontinens piacát el tudják majd látni minőségi abroncsokkal.

A gyöngyöshalászi gyár lesz a vállalat eddigi legmodernebb gyára, a state-of-the-art technológiával felszerelt üzem évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab tehergépjármű-abroncsot fog előállítani, kiegészítve ezzel a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon.

A kiválasztott helyszín alig 100 km-re van az ország fővárosától, Budapesttől, és minden tekintetben megfelel az Apollo Tyres igényeinek - például a közelében található több OEM gyártó és a potenciális vevők egy része is.

Új üzemébe a toborzást az Apollo Tyres már év elején elkezdte, március végén közel 90 végzős technikussal kötöttek ösztöndíjszerződést, első munkatársaik pedig már idén július 1-jétől munkaszerződést kapnak. Az év második felében további 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó Magyarországon.

MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200