brusszel


Szigorítják a légi utasok adatszolgáltatását

Figyelő Online
2015.04.12  11:17   
mail
nyomtatás
A terrorizmus és a határon átnyúló bűnözés elleni együttműködés megerősítésére ezentúl felszállás előtt tizenkét órával kell adatot szolgáltatniuk a légitársaságoknak a schengeni határt átlépő utasokról, a járat felszállása után pedig továbbítaniuk kell a szervezett bűnözés elleni koordinációs központnak – ezt is tartalmazza a légi közlekedésről szóló törvény módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg - számol be a Magyar Hírlap.
Az újság szombati cikkében a Turizmus.com-ra hivatkozva ismerteti: a szigorítás az utasokat nem érinti közvetlenül, a légitársaságok adatszolgáltatási kötelezettségét bővíti. A schengeni határon kívülről Magyarország területére mint cél- vagy tranzitállomásra utazó, valamint Magyarország területéről schengeni államon kívülre induló utas adatain kívül a légitársaság köteles megadni az utazási iroda nevét és címét, ahol a turista a jegyet vásárolta. Ha nem az utas foglalta a jegyet, akkor annak a nevét, aki ezt megtette, valamint az ülés számát és az olyan különlegességeket, ha például az utas ragaszkodik a vészkijárat melletti üléshez, vagy két ülést foglal magának. Közölni kell ezentúl a kézipoggyászok számát, valamint azok és az úti okmányok adatait is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.