brusszel


200 milliárd dollárnál is többet ér a kínai óriás

Figyelő Online
2015.04.13  15:03   
mail
nyomtatás
Első alkalommal lépte túl a kínai Tencent Holdings Ltd. befektetési társaság piaci tőkeértéke a 200 milliárd dollárt, amely így már magasabb az Amazon, az IBM vagy az Oracle tőkeértékénél, és közelíti a Facebookét.
A média, internet, reklám és fejlett technológiai befektetésekre összpontosító Tencent részvényének árfolyama 5,3 százalékkal emelkedett hétfőn a hétéves csúcson záró hongkongi tőzsdén.

A papír így kialakult 170,50 hongkongi dolláros (22 dollár) árfolyama 206 milliárd dollárra emelte a vállalat piaci tőkeértékét.

Az Oracle Corp. piaci tőkeértéke 190 milliárd dollár, az Amazon.com Inc. tőkeértéke 178 milliárd dollár, az IBM Corp. tőkeértéke pedig 161 milliárd dollár.A Tencent részvényének árfolyama az év eleje óta 52 százalékkal emelkedett. Tőkeértéke ennek köszönhetően már megközelíti a világ legnagyobb online kereskedő portálja, a kínai Alibaba Group Holding 210 milliárd dolláros, illetve a Facebook 230 milliárd dolláros tőkeértékét.

Az Alibaba részvényének ára az év eleje óta 19 százalékkal csökkent, a Facebooké pedig 5 százalékkal emelkedett.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.