brusszel


Lanyhuló hév

Figyelő Online - BUCSKY PÉTER – VÁCZI ISTVÁN
2015.04.16  06:04   
mail
nyomtatás
Több százmilliárdos uniós fejlesztési forrást kap Budapest 2020-ig, de ebből semmi sem jut a HÉV-ekre. Az ügy a városvezetés szerint is fontos, ezért igyekszik alternatív forrást, beruházási hitelt találni. A tervek szerint 50 milliárdból új hulladékégető épül Budapest déli térségében.

 

Azokat bizony még kalapálgatni kell egy ideig - tárta szét a karját egy közlekedési szakember, amikor arról kérdeztük, mi lesz a HÉV-kocsikkal, miután az elővárosi vasúttal kapcsolatos projekt lekerült az EU-s közlekedési fejlesztések 2020-ig tartó listájáról. Az erről szóló új kormányhatározat március utolsó napján jelent meg, jelentősen felülírva a november végi állapotot.

Akkor ugyanis kifejezetten fővárosi projekt egyetlenegy sem szerepelt a ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/16 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.