brusszel


Ezt tervezi Varga Mihály

Figyelő Online
2015.04.16  14:39   
mail
nyomtatás
A kormány fontosnak tekinti, hogy a jövőben a fiatalok olyan szakmához juthassanak, amellyel el tudnak helyezkedni, és amellyel el tudják tartani magukat, családjukat - mondta Varga Mihály Vácon egy új autószerelő tanműhely átadása kapcsán csütörtökön.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ezért szükséges, hogy egy duális szakképzési rendszer épüljön ki a következő években, amelynek legfontosabb eleme, hogy a tanulók sokkal több konkrét gyakorlati képzési helyeken tanulják meg a szakmát, és ne csak az iskolapadokban.

Rámutatott: a kormány célja, hogy a következő években 20 ezer férőhellyel bővítse a képzési helyek számát, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen azon dolgozik, hogy ez a bővítés a következő időszakban megtörténjen.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.