brusszel


A német külügy több mint 100 embert menekített ki Jemenből

Figyelő Online
2015.04.18  13:41   
mail
nyomtatás
A német külügyminisztérium kimenekített több mint 100 embert Jemenből, a tárca pénteki közleménye szerint közreműködésük révén számos nem német uniós állampolgár is elhagyhatta a harcok dúlta arab országot.
"Száznál valamivel több" embert menekítettek ki a jemeni fővárosból, Szanaából egy utasszállító repülőgéppel, amelyet egy jordániai légitársaságtól béreltek. A gép pénteken rendben földet ért a kelet-afrikai Dzsibutiban - áll a külügyi közleményben.

A chartergéppel német állampolgárok, más uniós tagállamok polgárai és jemeni hozzátartozók jutottak ki az országból. A tárcánál "nagy megkönnyebbüléssel" nyugtázták, hogy sikerült a rendkívül nehéz körülmények között megszervezett akció - emelték ki.

A német külügyminisztérium egyben köszöntet mondott a művelet végrehajtásához támogatást biztosító kormányoknak. Ezek mindenekelőtt Szaúd-Arábia, Jordánia és Dzsibuti kormánya.

Az Arab-félszigeten fekvő Jemenben márciusban légi hadjáratot indított a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai koalíció a feltehetően Irán által támogatott síita húszi lázadók ellen, akik tavaly nagy területeket vontak ellenőrzésük alá, és elfoglalták a fővárost is, menekülésre kényszerítve Abed Rabbo Manszúr Hádi államfőt és kormányát.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.