brusszel


Romlott a német üzleti hangulat áprilisban

Figyelő Online
2015.04.21  12:55   
mail
nyomtatás
Meglepetésre romlott a német üzleti hangulat áprilisban a mannheimi ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet kedden ismertetett indexe szerint. A mutató tavaly október óta először gyengült.
A ZEW közleménye szerint a német gazdasági szereplők következő hat hónapra vonatkozó várakozásait mutató hangulatindex 53,3 pontra gyengült áprilisban a márciusi 54,8 pontról. Piaci elemzők azzal számoltak, hogy az áprilisi index 55,8 pontra nő.Egy éve a mutató 43,2 ponton állt.

Clemens Fuest, a ZEW elnöke szerint a világgazdaság növekedésének tapasztalható lassulása rontja az exportkilátásokat, és visszafogja a német gazdaságnövekedéssel kapcsolatos várakozásokat.

A 238 elemző és befektető megkérdezésén alapuló felmérés szerint az aktuális német üzleti környezet megítélésének a mutatója a márciusi 55,1 pontról 70,2 pontra javult.

Elemzők azzal számolnak, hogy idén 2 százalékkal nő a német gazdaság a tavalyi 1,6 százalékos bővülést követően.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.