brusszel


Szervátültetés: kevés az elutasított kérelem Romániában

Figyelő Online
2015.04.24  10:18   
mail
nyomtatás
Az alacsony visszautasítási aránynak köszönhetően a szervátültetés alkalmazása több ezer életet mentett meg Romániában.
Romániában kevesebb, mint 20 százalék azoknak az eseteknek az aránya, amikor az érintettek megtagadják a szervátültetésre irányuló kérést, állítja a nemzeti transzplantációs koordinátor, Victor Zota.

Az eddigiek során négyezer életet mentettek meg az országban szervátültetési operáció segítségével, idézi a helyi Mediafax, közöttük nagyon fiatal gyermekekét is.

A Nemzeti Transplantációs Ügynökség (ANT) több, mint 700 agyhalott és 500 élő donort tart nyilván. Az átültetésre várók listája több ezer főre rúg, mondta Zota.

Az elmúlt év során 311 vese. 4 szív, 122 máj, 6 hasnyálmirigy - és 100 szaruhártya átültetésére került sor Romániában.

Az ország április 15-én ünnepelte a Nemzeti Transplantációs Napot.


mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.