brusszel


Egy úr az űrből

Figyelő Online - Dózsa György
2015.04.23  06:58   
mail
nyomtatás
Herman Poole Blount teljesen normális kisfiúként született meg 1914 májusában az Alabama állambeli Birmingham városkában. Később ő erre nem így emlékezett vissza. „A Szaturnusz bolygón születtem, s az angyalok fajának a tagja vagyok" - nyilatkozta valamikor a 60-as években. Nem, nem valami manapság divatos ezoterikus kamugururól beszélünk, hanem a jazz egyik kimagasló alakjáról, aki később Sun Ra néven vált világszerte híressé.
Gyermekkora sanyarú volt, szülei nem sokat törődtek vele és a testvéreivel, így gyakorlatilag mélyen vallásos nagymamája s nagynénje nevelte. 11-12 éves korában már képzett zongorista volt. Szülővárosában gyakran megálltak a turnézó zenészek, így korának ászai, Fletcher Henderson, Duke Ellington vagy Fats Waller is. A kis Sonny simán kottázta le fejből, egyszeri hallás után a nagyok szerzeményeit. Hamarosan városszerte ismert és keresett zenész lett. Aztán úg...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/17 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.