brusszel


Trendforduló az árupiacon

Figyelő Online
2015.04.25  16:52   
mail
nyomtatás
A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) feljavította a világ kukoricatermésére vonatkozó becslését, miközben az eddig vártnál kevesebb búzára számít.
Az IGC előrejelzése szerint a július 1-jén induló új idényben globálisan 951 millió tonna kukorica betakarítása várható, ami 10 millió tonnával felülmúlja a szervezet eddigi várakozását, de így is elmarad a tavalyi 994 millió tonna rekordmennyiségtől. A Nemzetközi Gabonatanács elsősorban azért javított előrejelzésén, mert az eddig vártnál kedvezőbb a kukoricatermés-kilátás Kínában, Szerbiában és Mexikóban. A nemzetközi szervezet a globális búzaterméssel kapcsolatos legújabb előrejelzését 4 millió tonnával 705 millió tonnára rontotta, mert kisebb termés várható Argentínában, Kínában és Indiában. A tavalyi búzatermés nagyobb, 721 millió tonna volt.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.