brusszel


Magyar szervezetek is segítenek Nepálban

Figyelő Online
2015.04.26  09:27   
mail
nyomtatás
Magyarországi szervezetek is segítenének a nepáli földrengés áldozatain. Diószegi Anna Mária, a Sweet Home For Orphanage Foundation nepáli alapítvány főképviselője arról tájékoztatott, hogy a Magyar Ázsia Társasággal együttműködve próbálnak segítséget eljuttatni a helyszínre.
Nehezen tudott kapcsolatba lépni helyi ismerőseivel, mert a mobilhálózatok is akadoznak. Annyit viszont megtudott, hogy több kórház is romba dőlt, így a sérültek ellátásához nagy szükség lenne orvosokra, gyógyszerekre.

Kiemelte azt is, hogy az utórengések veszélye miatt az emberek nem térhetnek vissza házukba, de a hegyvidékes területen nem is nagyon tudnak hová menekülni, mert a hegyomlástól is félnek.

Az alapítvány főképviselője hozzátette: semmi előjele nem volt a földrengésnek. Nepál fejlődő ország, most próbálták helyreállítani az utakat, fejlődésnek indult a gazdaság. A mostani földrengés "teljesen romba döntötte a jövőjüket" - fogalmazott.

A 7,9-es erősségű földmozgásnak a vasárnapi legfrissebb összesítések szerint 1910 halálos áldozata van, a legtöbben Nepálban vesztették életüket. Ez volt a legsúlyosabb katasztrófa az országban az utóbbi 81 évben. A földrengés a Katmandu-völgyben rengeteg házat a földdel tett egyenlővé, a Himalájában pedig lavinákat indított el.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.