brusszel


Az államra is lőne a ZTE

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.04.27  16:35   
mail
nyomtatás
Komoly potenciált lát a közeljövő óriásprojektjeiben e ZTE Magyarország közelmúltban kinevezett új ügyvezetője.
Mik a társaság tervei Magyarországon?
Amellett, hogy meglévő partnereinkre a jövőben is kiemelkedő figyelmet fordítunk, nyitni kívánunk más piacok, elsősorban az állam-, illetve a közigazgatási szektor felé. Abban bízunk, hogy ezeken a területeken is kulcsszereplő lehet a ZTE Magyarország. Szeretnénk részt venni a vasúti és egészségügyi hálózatok fejlesztésében, és annak is keressük a lehetőségét, hogy bekapcsolódjunk a hazai műszaki felsőoktatás korszerűsítésébe is. Az okosmérők, az okos-otthonok, vagy az egyéb M2M megoldások bevezetésével pedig az üzleti eredmények növelése mellett tevőlegesen is szeretnénk hozzájárulni a magyar életminőség jelentős javításához.

Lesz-e váltás a társaság stratégiájában a vezetésváltással?

Szeretnénk sokkal közelebb kerülni a magyar fogyasztókhoz, illetve a magyar piac szereplőihez, azaz még inkább betagozódni a hazai informatikai, távközlési piacba. Arra törekszünk, hogy Magyarországon is jelentősen növeljük a ZTE ismertségét, valamint kiemelkedő minőségű termékeink és szolgáltatásaink elismertségét.

Milyen évet zárt a cég tavaly? Mik az idei várakozások?

A tavalyi évet igen jó eredményekkel zártuk, de sajnos konkrét számadatokat egyelőre nem említhetek.

Várhatóak újabb nagyobb megbízások, tenderek?

Teljes erővel készülünk a 450MHz-es tenderre, de természetesen részt kívánunk venni minden nagyobb állami, vagy piaci beruházásban is.



Miben jelent Magyarország új kihívást? Az eddigi tapasztalatok alapján miben más, mint a korábbi országok, ahol leányvállalatokat vezetett?

Magyarországot megelőzően 5 évig álltam a horvátországi ZTE élén. A magyar és a horvát piac meglehetősen hasonló, mindkettőt igen erős verseny, és ennek megfelelően a megfeszített berendezésgyártói küzdelem jellemzi. Ez a helyzet végső soron igen kedvező az ügyfeleknek, mivel maga után vonzza a magas színvonalú gyártói kiszolgálást és az alacsony árakat.

A csoport szempontjából mennyire fontos piac a magyar?
Kétségtelen, hogy a magyar piac viszonylag kicsi. Az egész országot le lehet fedni 3-4 ezer bázisállomással, míg 2014-ben a China Mobile megrendelésére vállalatunk egyedül Kínában 360 ezer bázisállomást helyezett üzembe egyetlen esztendő leforgása alatt. A léptékek tehát egészen mások. Mégsem véletlen, hogy a ZTE 10 éve jelen van Magyarországon és közreműködik a hazai infrastruktúra fejlesztésében. A ZTE csoport számára minden piac nagyon fontos, így természetesen Magyarország is. Az egyik vezető mobilszolgáltató, a Telenor 4G hálózatának szállítójaként, illetve több más szolgáltató fontos beszállítójaként Magyarországon igen erős a jelenlétünk. A Telekom és az Invitel szállítójaként több százezer magyar háztartásban használnak az előfizetők ZTE routereket, modemeket. Mindemellett rendkívül komoly projektek, óriás beruházások várhatóak a közeljövőben - elég csak a 450MHz-es tendert, vagy a már folyamatban lévő Digitális Nemzet Fejlesztési Programot említeni - amelyek mind a piac, mind a digitális infrastruktúra növekedésével járnak majd, s amelyek megvalósításában vállalatunk is jelentős szerepet kíván vállalni.

Az új cégvezetőLiu Xiaokang több mint 16 évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását a távközlési iparágban. Indiában új ZTE-képviseletek felépítésért felelős vezetőként dolgozott a ZTE-nél, Európában pedig a horvát és szlovén piacok tevékenységét irányította 2008-2010 közt a vállalat zágrábi központjában.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200