brusszel


A gabona az új orosz csodafegyver

Figyelő Online
2015.05.01  16:46   
mail
nyomtatás
Oroszország azt tervezi, hogy csaknem húsz százalékkal növeli az éves gabonatermelést 2020-ra a jelenlegi szintről.
Andrej Volkov orosz mezőgazdasági miniszterhelyettes azt mondta a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek, hogy 2020-ra évi 120 millió tonnára növelik az évi gabonatermelést. A mezőgazdasági minisztérium azzal számol, hogy az idei gabonatermés 100 millió tonna lesz. A SovEcon orosz mezőgazdasági piackutató cég legutóbbi előrejelzésében 93 millió tonna gabonatermés szerepelt.

Oroszországban a tavalyinál nagyobb gabonatermés csak 2008-ban volt, akkor elérte a 108,2 millió tonnát. Tavaly 60 millió tonna búza került a tárolókba, 13,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A SovEcon szerint idén 51-56 millió tonna lesz a betakarított búzamennyiség. Oroszország az Európai Unió és az Egyesült Államok után a világ harmadik legnagyobb gabonaexportálója.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.