brusszel


Csökken az EU búzatermése

Figyelő Online
2015.05.03  15:57   
mail
nyomtatás
Az Európai Unió idei búza- és repcetermése elmaradhat a múlt évitől - tartalmazza az ADM, a legnagyobb német gabonakereskedő vállalat jelentése.
Az ADM számításai szerint az EU idei búzatermése 139,1 millió tonna lesz, jóval kevesebb a tavalyi 148,5 millió tonna rekordszintnél. A repcetermés várhatóan 21,7 millió tonnára csökken a tavalyi 24,3 millió tonnáról.

Az ADM Németország esetében 25,6 millió tonna búzatermést vár a tavalyi 27,7 millió tonna után, a repcetermés pedig várhatóan 6,2 millió tonnáról 5,4 millió tonnára esik. Németország az EU második legnagyobb búza- és repcetermelője.

A jelentés kiemeli Romániát is, amely tavaly jelentősen növelte búzaexportját. A német gabonakereskedő vállalat előrejelzése szerint a román búzatermés idén 6,5 millió tonnára mérséklődik a 2014. évi 7,6 millió tonnáról.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.