brusszel


Mégsem 100 milliótól kell fizetni a reklámadót?

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.05.07  15:36   
mail
nyomtatás
A parlamenti vita során még módosulhat a reklámadó adómentes alapjának határa - közölte mai tájékoztatóján a Figyelő érdeklődésére Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A kormány a tegnapi ülésén fogadta el a nemzetgazdasági miniszter előterjesztését, mely alapján 100 millió forintig nulla százalékos lesz az adókulcs, felette egységesen 5,3 százalék. A hatályos törvény több kulcsot és sávot tartalmaz, a legmagasabb kulcs jelenleg 40 százalék. Az adómentes rész 500 millió forintig terjed.

Az új szabályozás a legtöbb médiavállalkozás számára azt jelenti, hogy valamennyi adót fizetniük kell. Tulajdonképpen a legnagyobb kereskedelmi tévéken kívül mindenki rosszabbul jár majd, s már a mostani évben fizetniük kell az új szabályok szerint.

Lázár ezt az unió elvárásaival, illetve a költségvetés érdekeivel magyarázta. Brüsszel kifogásolta, hogy a reklámadó nem arányosan terheli a piaci szereplőket.

Nem biztos azonban, hogy marad a 100 milliós adómentes határ. Lázár nem zárta ki, hogy ebben változás lesz. A kormány ugyan "gyorsan" (ahogy a miniszter fogalmazott) döntött ebben az ügyben, de a parlamenti vita során végül más összegről is dönthetnek a képviselők - jelezte a kormány tagja.

A javaslatról még a tavaszi ülésszakon dönt a parlament.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.