brusszel


Felvállalja?

Figyelő Online
2015.05.11  12:50   
mail
nyomtatás
Az mtd Tanácsadói Közösség 2015. május 28-án vezeti be hazánkban a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia (www.eselykonferencia.hu) keretében, amelyhez alapítói lehetőséget biztosít. A kezdeményezéshez már számos ismert és kevésbbé ismert vállalat jelezte előzetesen csatlakozási szándékát. A szervezők olyan további támogató jelentkezőket várnak, akik a kezdeményezés aláírásával - egy hosszú folyamat első lépéseként - az esélyegyenlőség mellett teszik le a voksot. A média közreműködését abban kérik - a csatlakozáson túl -, hogy minél több potenciális aláíróhoz eljussanak az Egyezmény nyújtotta lehetőségek.
A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. A kezdeményezés magyarországi bevezetéséhez kapcsolódóan olyan vállalatok jelezték csatlakozási szándékukat, mint például a K&H Bank Zrt., a sanofi-Chinoin Zrt., a Diageo Kft., a Henkel Magyarország Kft., a Magyar Posta Zrt., a Gábor Dénes Főiskola, a BT Global Services, a Bácsvíz Zrt. és a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.



„A sokszínű és befogadó vállalati kultúrákat közelebb hozzuk egymáshoz, annak érdekében, hogy együtt könnyebben tehessenek további lépéseket a vonzó és felelős munkáltatói szerepkör kialakításáért. Másrészről munkavállalói oldalról kiemelten fontos hozzáadott érték, ha egy vállalat elköteleződését nyíltan vállalja a társadalmi témák iránt."- mondta el Németh Judit, a Sokszínűségi Egyezmény hazai bevezetését végző mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

A szervezők olyan további támogató jelentkezőket várnak, akik a kezdeményezés aláírásával - egy hosszú folyamat első lépéseként - az esélyegyenlőség mellett döntenek. A média közreműködését abban kérik, hogy - amennyiben nem kívánnak csatlakozni - minél több potenciális aláíróhoz eljuttassák az Egyezmény és a közelgő kapcsolódó konferencián való részvétel nyújtotta lehetőségeket.



A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatások, rendezvényeken való részvétel, bemutatkozási lehetőség és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenések is a rendelkezésére állnak.

Vállalja fel Ön is az elköteleződését! Csatlakozzon a jövő munkaadóihoz, és legyen május 28-án alapító aláírója Magyarország Sokszínűségi Egyezményének! További információért látogasson el weboldalunkra, vagy forduljon bizalommal az mtd Tanácsadói Közösséghez az info@mtdtanacsado.hu e-mail címen!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



AKTUÁLIS TRENDEK A MAGYAR INGATLANPIACON

Időpont: 2017. március 30. 9:00-14:00
Helyszín: Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.)

Az alapos önismeret az üzleti és magánéleti sikerek záloga

Rubint Réka, Fenyő Iván, Litkey Farkas és Pál Feri Atya a YEL önismereti konferencián!

Felejts el mindent, amit eddig a bankolásról gondoltál!

Tetszik vagy sem, a negyedik ipari forradalom zajlik napjainkban, a digitalizáció olyan erővel tör utat magának, ami elől menekülni nem lehet.

top200