brusszel


Újabb hatalmas földrengés Nepálban

Figyelő Online
2015.05.12  12:58   
mail
nyomtatás
A két héttel ezelőtti földrengést követően újabb, 7,3-as erejű mozgás volt Nepálban - írja a BBC.
Legkevesebb négy halálos áldozata van annak a Richter-skála szerinti 7,3-as földrengésnek, amely Nepált rázta meg helyi idő szerint ma reggel. Az április 25-i földrengés 7,8-as erősségű volt, a legfrissebb adatok szerint legalább 8 ezer halálos áldozatot szedett és több mint 17 ezer 800-an sérültek meg.

A BBC írása szerint a mai rengés nagyjából 25 másodpercig tartott, az emberek az utcára rohantak, többen pedig sírni kezdtek. A földmozgás epicentruma a nepáli fővárostól, Katmandutól 83 kilométerre keletre, a Mount Everest alaptábora közelében, a kínai határtól és a hegyvidéki Namcse Bazar nevű településtől nem messze 18,5 kilométeres mélységben volt. Beszámolók szerint az erős szeizmikus aktivitást az indiai fővárosban, Újdelhiben és a bangladesi fővárosban, Dakkában is érezni lehetett.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.