brusszel


Csökkent az UniCredit profitja

Figyelő Online
2015.05.12  16:37   
mail
nyomtatás
Csökkent az UniCredit SpA nyeresége, az első negyedévet 512 millió euró nettó eredménnyel zárta a bank az egy évvel korábbi 712 millió euróval szemben - közölte a pénzintézet kedden.
Az adat egybevág az elemzői várakozásokkal.

A legnagyobb olasz bank az eredménycsökkentő tényezők közt sorolja fel, hogy a tavalyi első negyedévhez képest 17 százalékkal 980 millió euróra nőtt a rossz hitelek után képzett céltartalék. A múlt év utolsó negyedében azonban még 1,70 milliárd euróra rúgtak a rossz hitelek utáni leírások.

Rontotta az eredményt az is, hogy 91 millió eurót utaltak át a nehézségekkel küzdő pénzintézetek átstrukturálásának finanszírozását szolgáló európai SRF-alapba. A bevétel 160 millió euróval 5,75 milliárd euróra nőtt, ebből 976 millió euró jutott a bank kiterjedt kelet-közép-európai hálózatára.

Federico Ghizzoni, az UniCredit elnök-vezérigazgatója biztatónak nevezte az eredményeket, kiemelve a befektetések minőségének és a bank tőkehelyzetének javulását. Hozzátette, hogy tovább dolgoznak a már amúgy is jó tőkemegfelelési mutatók javításán.

Az UniCredit az UniCredit Bank Hungary Zrt. révén van jelen Magyarországon.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.