brusszel


Budapesti olimpia: heteken belül elkészülhet a tanulmány

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2015.05.14  15:39   
mail
nyomtatás
Állítólag május végi határidőt kaptak a PwC szakértői, akik épp most frissítik a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát.
A Figyelő értesülése szerint gőzerővel dolgoznak a 2024-es budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányán. A dokumentum akár három héten belül a döntéshozók kezébe kerülhet, ezt követően pedig nyilvánosságra is hozhatják. Bár a projektre több pénzügyi tanácsadócég is bejelentkezett, a tanulmányt ezúttal is a PricewaterhouseCoopers (PwC) készítheti el. A társaság korábban már a 2012-es olimpiára is összeállított egy ilyen - durván ezer oldalas - elemzést még az első Fidesz kormány megbízásából, amit aztán a 2016-os és a 2020-as olimpiára is aktualizáltak (ez utóbbit már a Budapesti Olimpia Mozgalom finanszírozta).

A Figyelő úgy tudja, a kormányzat részéről nagyon erős szándék van egy 2024-es olimpiai pályázat leadására. A törekvés kerékkötője korábban Tarlós István volt, tegnap azonban a főpolgármester is látványosan a projekt mellé állt. Szakértők szerint Magyarország esélyit növeli, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra törekszik, hogy kisebb államok számára is lehetővé tegye a rendezést.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.