brusszel


Mások is bukhatnak Vida Ildikóval

Figyelő Online
2015.05.17  14:00   
mail
nyomtatás
Az adószakmai piacon nem adnak sok esélyt Vida Ildikónak és közvetlen kollégáinak. A NAV elnökét nem tartják rossz vezetőnek a tanácsadók, de a simicskátlanítás most elsőszámú kormányzati projekt. Akik ismerik, jó benyomást szereztek róla, kulturált beszélgetőpartnernek írták le.
Vida Ildikó sorsa megpecsételődött, a kérdés mindössze annyi, hogy mikor mondja ki a végső szót Orbán Viktor. A Figyelő múlt héten írt arról, hogy a kormányban megérettnek gondolják a helyzetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének az elmozdítására. Most az adószakmai piacot kérdeztük meg, hogy szerintük sor kerül-e a kenyértörésre, és ha igen, mikor. Az ügy jellegéből fakadóan névtelenséget kértek a nyilatkozóink, akik egyébként a szakma legjobbjai közé tartoznak.

A piacon - mint megtudtuk - ma már gyakori beszédtéma, hogy mi lesz a NAV-nál, lesznek-e személycserék. Benne van a levegőben a téma. Biztosat azonban senki nem tud, apró információmorzsákból próbálják kitalálni a jövőt. Arról mindenki meg van győződve, hogy egyedül a miniszterelnök döntésén múlik a vezetőváltás. Pontosabban az időzítés, merthogy Vidának ki fog telni az ideje, az egyértelmű - hallottuk. Az egyik szakember úgy látja, hogy manapság a kormány figyelmét két nagy projekt köti le: Paks 2 és az államigazgatás simicskátlanítása. Utóbbi legalább akkora kihívás, mint az atomerőmű továbbépítése, mert a szóbeszéd szerint Orbán környezetében sincsenek teljesen tisztában azzal, valójában mekkora a Simicska Lajos befolyása alá tartozó kör a hivatalokban, illetve az állami vállalatoknál. Bennfentes információk szerint a miniszterelnök által elrendelt nagytakarítás végrehajtói bajban vannak, nehezen megy a Simicska-emberek beazonosítása, a hálózat totális feltérképezése.

Részletek a Figyelőben!

 

mail
nyomtatás
címkék: Vida IldikóNAV

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.