brusszel


Nagy fogás lehet: lengyel traktorgyártás Etiópiában

Figyelő Online - Csepi Lajos
2015.05.16  16:19   
mail
nyomtatás
A lengyel traktorgyár, az Ursus önálló gyártóvonalat indított az etióp METEC gyár területén. A vállalat még 2013-ban nyert egy pályázatot 3,000 traktor etiópiai értékesítésére.
A 90 millió zloty értékű szerződést 2013 szeptemberében írtak alá és részben a lengyel „Irány Afrika" program keretében finanszírozzák. Az afrikai országban az Ursus már több, mint 1,500 traktort értékesített.

„Az elmúlt hat hónapban folyamatosan küldtük szakembereinket Etiópiába a helyi munkások felkészítése céljából" mondta az Ursus szóvivője, Marius Lewandowski a Gazeta Wyborca napilap munkatársának.

A gyártósor avató ünnepségén, az etiópiai Adama városban az egykori lengyel elnök, Lech Wałęsa is megjelent. „Ha Afrika fejlődik, az egész világ követni fogja" - mondta.

Jelenleg az etióp társadalom 83 százaléka mezőgazdaságból él, bár csak 2 százalékuk használ traktort, mondta el az etióp mezőgazdasági miniszter, Ato Tefera Derebew a Gazeta Wyborcza munkatársának.

Az Ursus tervei között szerepel a tanzániai piacra történő belépés is. A vállalat vezérigazgatója, Karol Zarajczyk szerint a cég a jelenlegi szerződés teljesítését követően további megállapodások megkötésére törekszik.

The News
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200