brusszel


Lassult a gépjármű-értékesítés az Eu-ban

Figyelő Online
2015.05.19  14:34   
mail
nyomtatás
Áprilisban lelassult a gépkocsieladások növekedésének üteme az Európai Unióban.
Az Acea európai iparági szövetség kedden közzétett adatai szerint 1,17 millió új járművet állítottak forgalomba, 6,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, míg márciusban még 10,6 százalékkal bővült az értékesítés. Áprilisban már a huszadik egymást követő hónapban nőttek az eladások.

Az EU-ban és az EFTA tagállamaiban (Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc) együttesen az év első négy hónapjában 4,85 millió autót adtak el, 8,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A piac csak Olaszországban bővült áprilisban az átlagnál gyorsabban, 24,2 százalékkal. Németországban 6,3 százalékkal, Nagy-Britanniában 5,1 százalékkal, Spanyolországban 3,2 százalékkal Franciaországban pedig 2,3 százalékkal nőttek az eladások.

Az Acea statisztikái azt mutatják, hogy Magyarországon áprilisban 6737 új gépkocsit regisztráltak az egy évvel korábbi 5516 járművel szemben. A január-áprilisi időszakban 23 803 darabra nőtt az értékesítés a tavalyi 21 ezerről.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.