brusszel


Európai tehetségtérkép

Figyelő Online
2015.05.23  12:50   
mail
nyomtatás
Elkészült Európa "tehetségtérképe" - mondta Fuszek Csilla, a budapesti székhelyű Európai Tehetségközpont igazgatója.
A kétéves munkával létrehozott "tehetségtérkép" 31 országból gyűjti össze a tehetséggondozás jó gyakorlatát - tette hozzá a szakember. A központ már számos megkeresést kapott Európán kívülről is, hogy a projektet terjesszék ki az egész világra - mondta az igazgató.

A tehetség az egyén és a környezet interakciójából születik. Száz éve még az okosságot tartották a tehetség legfőbb jellemzőjének, majd a kreativitást, ma már a tehetségbarát környezet és a társadalmi igény fontosságát is látják a szakemberek - mondta Fuszek Csilla.

Például Magyarországon az ötvenes években egy vállalkozói tehetség nehezen bontakozhatott volna ki - jegyezte meg a tehetségközpont igazgatója, aki szerint a tehetségbarát környezet kialakítása terén még sok a tennivaló.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.