brusszel


Hamarosan itt a kormány újabb adócsomagja

Figyelő Online
2015.05.28  16:37   
mail
nyomtatás
Lázár János megerősítette mai tájékoztatóján a Figyelő értesülését, hogy még idén bemegy a parlament elé egy újabb adózási témájú csomag, a most tavasszal tárgyalt előterjesztésen kívül. Az adóeljárásokkal kapcsolatos javaslatokról van szó - ahogy azt lapunk is megírta - az adózás rendjéről szóló jogszabályok újragondolásáról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor világossá tette, hogy a 2016-os adófizetést befolyásoló törvénykezésnek még a tavaszi parlamenti ülésszakon meg kell történnie, ezt a vitát ősszel már nem lehet megnyitni.
A politikai pályafutása alakulásáról több kérdést is kapott a miniszter, a Figyelő is kérdezte erről. A válaszokból az derült ki, hogy a maga részéről folytatná a miniszteri munkát, amennyiben a feltételek, keretek biztosítják ehhez a megfelelő hátteret. Vagyis - értelmezésünk szerint - amennyiben az esedékes miniszterelnöki kormányértékelés után a kormányzati koncepció nem változik meg Lázár számára elfogadhatatlan módon, ő kész folytatni a munkát. A döntés a személyeket, irányokat illetően Orbán Viktor kezében van.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: adócsomag

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.