brusszel


Az internet fejlődése a könnyűzene-iparnak is érdeke

Figyelő Online
2015.05.29  11:58   frissítve: 2015.05.29 12:07
mail
nyomtatás
Az internet fejlődése elsőrendű érdeke a magyar és a globális könnyűzene-iparnak, az általa előállított termékek fogyasztásának elsőszámú platformja ugyanis az internet - mondta Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos a Music Hungary zeneipari konferencián pénteken Egerben.
Az internet és a zeneipar kapcsolatát vizsgáló vitán Deutsch Tamás arról beszélt, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció lehetőséget kínál arra, hogy az életünket ezer szállal behálózó platform fejlődési irányát megszabó döntéseket befolyásolják a magyar emberek.
A Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője és Jeszenszky Zsolt, a ProArt munkatársa moderálásában zajló vitán a politikus azt mondta, hogy az internet fejlődését aktív kormányzati, állami, jogalkotói, fejlesztői közreműködésnek kell kísérnie.
A torrentezésről a politikus azt mondta: az internetezők körében gyakori problémáról van szó, így a nemzeti konzultáció kérdései közé is bekerült.
Németh Róbert zenész, újságíró a fórumon arról beszélt, hogy az internet demokratikussá tette a zenét, hiszen a világhálón azok is meg tudnak már jelenni, akiknek korábban esélyük sem volt a lemezkiadókhoz bekerülni.
Jeszenszky Zsolt ugyanakkor úgy vélekedett, hogy bár az interneten már szinte bármely zenész elérhető, azonban mégsem jut el minden alkotás az emberekhez, hiszen az érdeklődés - miként a torrentezés is - elsősorban a fősodorba illeszkedő tartalmakra fókuszál.
Azt is mondta, hogy a kis elérésű produkciók mutatják meg, hogy forráshiányos a rendszer, nem jutnak hozzá azokhoz a pénzekhez, amelyek szükségesek az újratermeléshez.
Mint mondta, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy semmi sincs ingyen, így az ingyenes letöltés sem, hiszen az internetszolgáltatónak fizetni kell, nem is keveset.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: zeneipar

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.