brusszel


Csökken az orosz búzatermés

Figyelő Online
2015.05.31  16:25   
mail
nyomtatás
Oroszország idei búzatermése legfeljebb 55 millió tonna lesz, elmarad a tavalyi 60 millió tonnától az orosz gabonaszövetség előrejelzése szerint.
A becslés nagyjából megegyezik a SovEcon, a vezető orosz mezőgazdasági piackutató cég 54 millió tonnás várakozásával.

A gabonaszövetség azzal számol, hogy az idei piaci évben csaknem 21 millió tonna búzát exportál Oroszország, jövőre pedig 15-17 millió tonnát. Az orosz mezőgazdasági minisztérium előrejelzése szerint az idei gabonatermés 100 millió tonna lesz. A SovEcon legutóbbi előrejelzésében 95 millió tonna gabonatermés szerepel.

Tavaly rekordközeli, 105 millió tonna gabonát takarítottak be. Oroszország az Európai Unió és az Egyesült Államok után a világ harmadik legnagyobb gabonaexportőre.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.