brusszel


Elsöpörte a szél

Figyelő Online - Harle Tamás
2015.06.04  06:50   
mail
nyomtatás
Dübörögve „rengett a föld" Svájcban, ám ahogyan az sejthető volt, az utórengések ereje törte ketté a FIFA recsegő szerkezetét. Az érinthetetlennek látszó és a kongresszus által újjáválasztott Blatter kedden lemondott az elnöki posztról.
Talpnyalói nevezték a futball Jézusának, átkozták mások, egyet azonban nem lehet tagadni: a legnagyobb túlélők közé tartozott. Az, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 65. kongresszusa nem torkollt káoszba, az egyetlen ember elképesztő és sikeres akrobatamutatványának tudható be. Az illető neve: Joseph „Sepp" Blatter. Született 1936 márciusában. A nyolcvanadikat tapossa. 1998 óta a FIFA ura, az elmúlt hét végén kapott újabb négy év esélyt. Ám a regnálás...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/23 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.