brusszel


Több előleget kérnek vissza az M4-es konzorciumtól

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.06.04  15:59   
mail
nyomtatás
Hatmilliárd forinttal emelkedett a visszafizetett összeg.
Néhány hét alatt 22 milliárd forintról 28 milliárd forintra emelkedett az az összeg, amelyet az M4-es - már leállított - beruházásában közreműködő építőipari konzorciumnak, soraiban a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Közgépnek vissza kell fizetnie az államnak - derült ki a mai Kormányinfo tájékoztatón. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésünkre azzal magyarázta a különbséget, hogy uniós iránymutatások alapján pontosították a kalkulációkat. Az utolsó kifizetés zárása idén március végén történt, tehát nem arról van szó, hogy az elmúlt hetekben még kifizetések történtek volna. Az előleget azonnal vissza kell fizetnie a konzorciumnak - közölte Lázár, ugyanakkor az ügyben a kormány részéről eljáró Seszták Miklós fejlesztési miniszter a tegnapi kormányülésen kapta feladatul a további lépések megtételét.


A kormány továbbra sem zárkózik el attól, hogy meghosszabbítsák a devizahitelesek panasztételére rendelkezésre álló határidőket - mondta egy másik ügyben érdelkődésünkre a miniszter. Jelenleg vizsgálják a panaszok alakulását és az eredmények ismeretében születik döntés. Mivel június elején lejárt az első, 30 napos határidő, arról lehet szó, hogy később újranyitják az elszámolás miatti panasztételi lehetőséget - derült ki a válaszból.

mail
nyomtatás
címkék: Lázár JánosM4

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.